در اینجا تمام مسائل سیاسی روز دنیا را میتوانید پیداکنید
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

وقتي دولت روسيه با وجود اينكه پول موشك‌هاي اس ٣٠٠، را از ايران دريافت داشته از تحويل موشك‌ها به ايران خودداري مي‌كند و در امضاي قطعنامه‌هاي شوراي امنيت عليه ايران در كنار ديگر كشورهاست ،چرا دولت ايران با تكيه بر دانش و هوش فرزندان خود سلاح‌هاي مورد نيازش را توليد و تامين نكند؟

نخستين چاه نفت در عربستان به سال ١٩٣٧ ميلادي حفر شد كه چهره اقتصادي اين كشور را تغيير داد، از سال ١٩٥٠ تا سال ٢٠٠٦ عربستان سعودي سلاح و تجهيزاتي به ارزش ٨/٧٩ ميليارد دلار از امريكا خريداري كرد. جالب است بدانيم اسراييل از سال ١٩٤٩ تا ٢٠٠٧ يعني حدود ٦٠ سال ٦/٥٣ ميليارد دلار كمك نظامي از امريكا دريافت كرده.

به ديگر سخن، امريكا طي ٦٠ سال گذشته تنها به اسراييل و عربستان ٤٠٠/١٣٣ ميليارد دلار اسلحه و كمك نظامي فقط به اين دو داده و اين سلاح‌ها در منطقه انباشت شده‌اند، هم‌اكنون عربستان سعودي قراردادي به ارزش ٦٠ ميليارد دلار با امريكا منعقد كرده است.

هدف عربستان و اسراييل بر تقويت بنيه دفاعي خود از طريق به كارگيري سلاح‌هاي جديد و بازنگري در برنامه دفاعي سنتي‌شان است. هفته‌نامه التحريه طي گزارش مبسوطي مي‌نويسد... از نيمه قرن گذشته، سياست تسليحاتي در خاورميانه اساسا تحت تاثير منازعه عربي – اسراييلي و طبيعت نظام دو قطبي جهاني قرار داشته است، اما بعد از جنگ اول خليج فارس در منطقه تحولي در نوع سلاح‌هاي جنگي در منطقه پديد آمد. نقش و اهميت سلاح‌هاي هوشمند باعث شده كه كشورهاي منطقه دنبال اين نوع سلاح‌ها باشند؛ موشك‌هاي كروز، جنگنده‌هاي شبح يا بدون سرنشين، موشك‌هاي هوا به زمين و هوشمند با ليزر و اشعه مادون قرمز.

غرب با بزرگنمايي مساله هسته‌يي ايران و ترساندن ديگر كشورها و همچنين ضرورت حمايت از حوزه‌هاي نفتي منطقه كه شريان اقتصادي دنياي صنعتي هستند از سال ٢٠٠٨ احتمال تعرض به ايران را گسترش داد، تعرض از ناحيه امريكا و اسراييل يا هر دو. با وضع بالا اوضاع ايران چه وضعي پيدا مي‌كند؟ در سال ٢٠١١ ميخاييل دميتريوف، رييس اداره فني و همكاري نظامي روسيه اعلام كرد...

 حجم قراردادهاي تسليحاتي اين سال درمنطقه خاورميانه ٤٨ ميليارد دلار است كه در مقايسه با سال ٢٠١٠، ٥/٩ ميليارد دلار افزايش يافته است. در همين سال است كه دولت روسيه قرارداد سپر موشكي اس٣٠٠ را كه با ايران بسته بود، تحت فشار اسراييل و ديگر كشورها غربي لغو كرد، سوريه هم كه قرار بود موشك‌هاي كــروز (يا خونت) (yakhont) را از روسيه دريافت كند كه برد آن ٣٠٠ كيلومتر بود به اين بهانه كه ممكن است چنين موشك‌هايي به دست حزب‌الله لبنان يا فلسطيني‌هاي غزه بيفتد لغو كرد؛ موشك‌هايي كه مسير آن مستقيم و ارتفاع آن كم و به سطح آبي مي‌رسد كه برفراز آن حركت مي‌كند و به همين اعتبار رصد كردن و كشف آن با رادار مشكل است.

علاوه بر امريكا دولت انگليس نيز طي سال ٢٠٠٩ تا ٢٠١٠ حدود ٨/١ ميليارد پوند سلاح به خاورميانه صادر كرده است. آخرين توافق امريكا و عربستان كه به اطلاع كنگره رسيده است خريد سلاح به ارزش ٥/٦٠ ميليارد دلار است كه شامل ٤٨ جنگنده اف‌١٥ و ١٥٠ بالگرد هجومي و ديگر سلاح‌هاست كه انگار عربستان خود را آماده جنگي منطقه‌يي مي‌كند.
 
 
علاوه بر آن، كنگره امريكا ميزان كمك‌هاي نظامي خود به اسراييل را در سال جاري از ٥/٢ ميليارد دلار به ٣ ميليارد دلار افزايش داده است و چون قرارداد فروش ٤٨ جنگنده اف ١٥ را با عربستان منعقد كرده، موافقت كنگره را براي تجهيز ارتش اسراييل به جنگنده اف ٣٥ به جهت ضمانت امريكا از قدرتمند‌تر كردن ارتش اسراييل از همسايگانش جلب كرده است. رقابت تسليحاتي در منطقه وارد حوزه‌هاي جديد مانند زيردريايي‌ها، موشك‌هاي كروز دوربرد و تقويت قدرت دفاعي در درياها هم شده است. در سال ٢٠٠٨ امارات مبادرت به خريد سيستم دفاعي موشكي به ارزش ١٧ ميليارد دلار كرد و خريد باتري‌هاي پاتريوت ضد موشكي و سيستم دوربرد تاد (thaad) و همچنين قرارداد خريد جنگنده اف ١٦ را امضا كرده است.

جالب است بدانيم دولت امريكا كشور كوچك امارات را به شركت در رزمايش هوايي – پرچم سرخ (redflag) در صحراي نوادا دعوت كرد. از برنامه تسليحاتي ديگر كشورها مانند عراق و پاكستان در مي‌گذريم. ديگر همسايه ما تركيه اخيرا در شمار كشورهاي صادر‌كننده سلاح در خاورميانه قرار گرفته است. حجم صادرات تركيه در سال ٢٠١١ به حدود ٥/١ ميليارد دلار رسيد و طي سال‌هاي گذشته رونق روبه رشدي داشته است در حالي كه تركيه با همه كشورهاي منطقه خصوصا ايران، عربستان، امارات و رژيم اسراييل روابط رو به گسترش دارد و با تكيه برمشي ميانه‌روانه حزب اعتدال و توسعه توانسته در بازار پررونق اسلحه منطقه سهم مناسبي را به خود اختصاص دهد.

علاوه بر تسليحات و تجهيزات دفاعي، امروزه سلاح‌هاي دومنظوره يعني سلاحي كه هم استفاده نظامي داشته باشد، هم استفاده درون شهري براي مقابله با خيزش‌هاي مردمي روبه رشد مورد استفاده كشورهايي است كه داعيه حمايت از حقوق بشر را دارند. تركيه، هلند، كانادا، علاوه بر روسيه و امريكا جزو كشورهايي هستند كه انواع سلاح‌هايي را كه براي اهداف داخلي و تقابل با جريان‌هاي مخالف داخلي است توليد و به فروش مي‌رسانند؛ سلاح‌هايي كه بيشتر براي مبارزه با جريان‌هاي داخلي است تا اهداف نظامي خارجي، حال پرسش اين است در چنين منطقه و با چنين برنامه و اهدافي كه ديگران دارند، كشورما چه بايد بكند؟

 وقتي در رسانه‌ها مي‌خوانيم كه دكتر ظريف وزيرامورخارجه كشورمان در نشست وزراي امور خارجه در مسقط وقتي كه برنامه موشكي ايران را پيش كشيدند با ناراحتي جلسه را ترك كرد، وقتي دولت روسيه با وجود اينكه پول موشك‌هاي اس ٣٠٠، را از ايران دريافت داشته زير فشار غرب و اسراييل از تحويل موشك‌ها به ايران خودداري مي‌كند به عنوان بزرگ‌ترين شريك تجاري ما كه بخشي اعظم تجارت خارجي كشورمان با اين كشور است و در امضاي قطعنامه‌هاي شوراي امنيت عليه ايران در كنار ديگر كشورهاست و به عنوان شريكي غيرقابل اعتماد از ساليان دور شناخته مي‌شود و هميشه با مهره ايران در بازي شطرنج جهاني شركت داشته است، چرا دولت ايران با تكيه بر دانش و هوش فرزندان خود سلاح‌هاي مورد نيازش را توليد و تامين نكند؟

در دنيايي كه دانشمندان ما حتي در داخل كشور از تعرض و حمله دشمنان كشورمان در امان نيستند و امثال دكتر تهراني‌مقدم‌ها، جان بر سر باور و ايمان خود مي‌گذارند، آيا حمايت از برنامه موشكي كشورمان تا وقتي كه مسابقه تسليحاتي يا بهتر بگويم خريد تسليحاتي در پناه دلارهاي نفتي در ميان كشورهاي منطقه وجود دارد راه‌حل ديگري پيش پاي كشورمان وجود دارد؟


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

حسین مرعشی عضو حزب کارگزاران سازندگی در جمع دانشجویان یاسوجی مطالبی را مطرح کرد از جمله اینکه مجلس کنونی تهی از کفایت است.

اخبار,اخبارسیاسی,حسین مرعشی

به گزارش فارس از یاسوج، حسین مرعشی عضو حزب کارگزاران سازندگی با حضور در جمع دانشجویان یاسوجی در دانشگاه علوم پزشکی و سالن حکیم جرجانی این شهر سخنانی ایراد کرد و به سئوالاتی پاسخ داد که حاشیه‌هایی را نیز به دنبال داشت.

** دعوت از حسین مرعشی در این دانشگاه پس از آن صورت گرفت که بسیاری از شخصیت‌های استان از قبل نسبت به ساختارشکنی برخی سخنرانان در دانشگاه‌های استان موضع‌گیری کرده بودند و ائمه جمعه در خطبه‌ها نسبت به حضور افراد ساختارشکن هشدار داده بودند.

** در این آیین مطابق معمول رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه یاسوج و معاونین، مرعشی را همراهی می‌کردند در حالی که در مراسم سخنرانی عباس سلیمی‌نمین در همین دانشگاه خبری از این افراد نبود و پایبندی به اعتدال‌گرایی تا حدود زیادی مشخص شد.

** حسین مرعشی در قسمت اول برنامه که سخنرانی بود، تلویحاً به این نکته اشاره کرد که اولویت ما انرژی هسته‌ای نیست و کشور چین را مثال زد که وقتی از کار نظامی‌گری و ساخت سلاح هسته‌ای دست کشید و وارد بازار اقتصادی شد اوضاع و احوال خوب امروزی را پیدا کرد.

** عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سؤال دانشجویی که از حل مشکلات کشور در طول مدت 100 روز از سوی رئیس‌جمهور خبری نشد و اکنون پس از 500 روز هنوز مشکلات به حال خود پابرجاست اظهار داشت: روحانی مدعی نشد که 100 روزه مشکلات کشور را حل می‌کند بلکه قول داد که 100 روزه مشکلات را برای مردم بازگو خواهد کرد.

** وی در این نشست در خصوص وزارت علوم و قضایای مربوط به آن گفت: ما در دانشگاه محبوب هستیم و روحانی هم برای احترام به این ذائقه دانشجویان که ما را می‌پسندند اصرار بر وزیری با گرایش سیاسی مورد پسند دانشجویان داشت و امروز هم شما بروید و در دانشگاه‌ها محبوب شوید تا وزیر علوم از جنس شما بگذارند.

** مرعشی مشکلات دولت گذشته را مربوط به رئیس‌جمهور ندانست و با بیان اینکه در دوره پیش از انقلاب هم نخست وزیرها از جمله هویدا هر چند مروج بهاییت بودند اما فساد مالی نداشتند، تصریح کرد: معتقدم که اگر احمدی‌نژاد شخصا مشکلی داشت دستگاه قضایی با او برخورد می‌کرد، اما مشکلات به دیگران برمی‌گشت که می‌بینیم دستگاه قضایی برای معاون اول وی و بابک زنجانی حکم صادر کرده است.

** برخی افراد حاضر در سالن معتقد بودند که مجری برنامه چه در برنامه سخنرانی منتجب‌نیا و چه در سخنرانی مرعشی خود یکی از عوامل ایجاد تنش بوده چرا که در هنگام سؤال دانشجویان طیف مقابل به حالت بسیار ناشیانه و یک‌طرفه اجازه صحبت به طرف مقابل را نمی‌داد.

** مرعشی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که برای له شدن مردم زیر چرخ اقتصاد با نسخه کارگزارانی‌ها چه حرفی دارید، از وی در خصوص مشکلاتی که آقازاده‌ها برای کشور ایجاد کرده‌اند سؤال کرد که مرعشی در جواب عنوان کرد: در دوره آقای هاشمی هر ساله نرخ رشد اقتصادی شش درصدی را داشتیم و نرخ تورم هم 22 درصد بود.

وی خاطرنشان کرد: برای مثال خودم چند دوره نماینده کرمان در مجلس بودم و مسئولیت داشتم و روزی که مقام معظم رهبری به کرمان سفر کردند حدود 300 هزار نامه به دست ایشان رسید که در آن یک نامه هم حاوی شکایت مردم از ما نبود.

** مرعشی در خصوص سخنان اخیر روحانی و عصبانیت وی و بیان این جمله که از استبداد به خدا پناه می‌برم، افزود: روحانی از فشار شیاطین هم به خدا پناه می‌برد.

** عضو حزب کارگزاران سازندگی به دوران حضور خود در زندان هم اشاره کرد و گفت: سه تا پتوی سربازی در زندان به من داده بودند که برخی اوقات یکی را زیر سر می‌گذاشتم و بار دیگر آن را زیر پا پهن می‌کردم و در هنگام نماز جور دیگری از آن استفاده می‌کردم، اما در مجموع این 42 روز بازداشت به من بیش از 42 ماه حضور در دولت خوش گذشت.

** اما مهم‌ترین بخش سخنان عضو حزب کارگزاران سازندگی مربوط به مجلس فعلی و تشکیل مجلس آینده بود که گویی همه اهداف این سفر برای بیان این جمله بود «من مجلس فعلی را از نزدیک نمی‌شناسم، اما از دور که رفتارهای آن‌ها را با دولت و مسئولان پیگیری می‌کنم احساس من این است که روزی خوفی داشتیم که مجلس از کفایت تهی شود و اکنون این اتفاق افتاده است».

** مرعشی دولت اصلاحات را دنباله دولت کارگزاران دانست و با بیان اینکه اگر مردم آقای هاشمی را دوست نمی‌داشتند در انتخابات دوم خرداد به خاتمی رأی نمی‌دادند، تصریح کرد: آقای هاشمی طرفدار ناطق‌نوری نبود و اگر این‌گونه بود من به عنوان مرید آقای هاشمی و فائزه هاشمی به عنوان دختر ایشان به شهرهای مختلف سفر نمی‌کردیم و تبلیغ برای آقای خاتمی نمی‌شد.

** در پایات مرعشی در پاسخ به این سؤال خبرنگاران در خصوص ارتباط ناطق‌نوری با جریان اصلاحات و اینکه چرا در دوم خرداد از وی حمایت نشد و اکنون ناطق را متعلق به خود می‌دانند تنها به ذکر این نکته بسنده کرد که آقای ناطق استاد ما و تاج سر ماست.!


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

این اتفاق در حالی احتمالاً در روزهای ابتدایی زمستان پیش‌رو رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت که در همین حال گمانه زنی‌ها درباره تغییرات در سینما نیز شدت گرفته است... در این میان حتی یکی از رسانه‌ها مدعی شد که پس از رفتن جعفری جلوه به تلویزیون، مدیرعامل خانه سینما از هیات امنای فارابی استعفاء داده که روابط عمومی خانه سینما در گفت و گو با «تابناک» این موضوع را قویاً تکذیب کرد.

پس از نقدهایی که درباره عملکرد تئاتر در دوره اخیر مطرح شده، بحث تغییر مدیریت تئاتر کشور شدت گرفته و این احتمال وجود دارد که این تغییرات در ابتدای زمستان پیش رو رخ دهد اما چه کسی قرار است جایگزین مدیر کنونی تئاتر کشور شود؟ ظاهراً مدیری که اکنون نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت دارد.

به گزارش «تابناک»؛ تئا‌تر در سال‌های گذشته، دوران خوشایندی را پشت سر نگذاشت و یکی از بخش‌هایی که در حوزه فرهنگ به شدت دستخوش آسیب بود، حوزه تئا‌تر تلقی ‌و از این منظر تصور می‌شد علی جنتی، چهره‌ای شناخته‌ شده و کاربلد را برای حوزه تئا‌تر معرفی کند که ضمن برقراری وفاق در میان اهالی تئا‌تر، برنامه‌ای اثربخش برای بهبود فضای اقتصادی تئا‌تر کشور به عنوان دغدغه اصلی داشته باشد.

در این میان، انتصاب حسین طاهری با مدرک کار‌شناسی کارگردانی سینما و کار‌شناسی ارشد پژوهش هنر و سوابق فعالیت مستمر در مقام برنامه‌ساز و مسئول در تلویزیون به عنوان مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی به‌‌ همان میزان عجیب بود که انتصاب‌های سینمایی از میان اهالی تئا‌تر عجیب بود؛ اما به هر حال هر دو اتفاق رخ داد و هرچند جنس دوم انتصاب با نتایج مثبتی همراه بوده، انتصاب از جنس اول یا انتصاب یک سینمایی در تئا‌تر نتوانست کارساز باشد.

وضعیت به گونه‌ای پیش رفت که برخی عنوان کردند قادر آشنا آخرین مدیر مرکز هنرهای نمایشی در دولت پیشین علی‌رغم نقدهایی که به او وارد بود، عملکرد بهتری نسبت به مدیران کنونی حوزه تئاتر داشته و همین نقدها نسبت به عملکرد یک ساله مدیریت تئاتر، باعث شد تا احتمال جابجایی در تئاتر کشور قوت بگیرد و در نهایت حسین مسافر آستانه مدیر اسبق مرکز هنرهای نمایشی در دولت پیشین که مدیریت موسسه رسانه‌های تصویری را برعهده داشت، به عنوان جایگزین طاهری منصوب خواهد شد.

طاهری افزود: «در کارشناسی‌های اولیه‌ای که طی سه ماه گذشته در اداره ‌کل هنرهای نمایشی صورت گرفت، رقمی بالغ بر ۱۱۵ میلیارد تومان را برای بودجه سال ۹۴ تئا‌تر برآورد کرده بودیم، اما با توجه به محدودیت‌های بودجه کل کشور برای سال آینده، ناچار شدیم با ملاحظاتی، به ارائه بودجه ۶۰ میلیارد تومانی بسنده کنیم و نهایتاً ماه گذشته، آن را تقدیم معاونت امور هنری کردیم‌».

«تابناک» پس از این اظهارات عجیب متذکر شده بود، این آمار آنقدر غیرمنطقی و غیرطبیعی است که ‌کسی باور نمی‌کند، توسط یک مدیر ارائه شده باشد، چرا که در شرایطی که تنها ۳۰ درصد از بودجه ۹ میلیاردتومانی تئا‌تر کشور معادل ۳ میلیارد تومان تا این مقطع از سال تخصیص یافته و امسال نیز یکی از بد‌ترین سال‌ها برای تئا‌تر بوده، درخواست بودجه ۶۰ میلیاردی برای سال ۹۴ دور از تدبیر است و این پرسش را مطرح کرد که آیا وقت آن نرسیده تا در این حوزه بازنگری کرد و تئا‌تر کشور را به یکی از چهره‌های مورد وثوق اهالی تئا‌تر کشور سپرد؟

این اتفاق در حالی احتمالاً در روزهای ابتدایی زمستان پیش رو رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت و بدین ترتیب در نهایت یک چهره تئاتری با سابقه روشن در صدر تئاتر قرار خواهد گرفت که در همین حال گمانه زنی‌ها درباره تغییرات در سینما نیز شدت گرفته است؛ گمانه زنی‌هایی که با طرح نام‌های مختلف همراه می‌شود و اکثر نام‌های مطرح شده جزو گزینه‌‌هایی اخذ مسئولیت‌های تازه نیستند و بعضاً در این میان اسامی مطرح می‌شود که در زمان مدیران پیشین سازمان سینمایی نیز پس از وقایع رخ داده در آن معاونت و به خصوص برای یکی از مدیران، پست گرفته بودند!

در این میان حتی یکی از رسانه‌ها مدعی شد که پس از رفتن جعفری جلوه به تلویزیون، محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما از هیات امنای فارابی استعفاء داده که روابط عمومی خانه سینما در گفت و گو با «تابناک» این موضوع را قویاً تکذیب کرد.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

نتیجه به سرانجام نرسیدن تحقیق و تفحص‌ها، به جز ‌اینکه زمان و انرژی زیادی از دست‌اندرکاران و مجریان دو قوه می‌گیرد، ‌فشار مضاعفی را بر جامعه اعمال می‌کند و این مردم هستند که با تحمل این هزینه‌های کلان، تاوان بی‌سرانجامی تحقیقات انجام شده و نشده را می‌پردازند.

بودجه سنواتی امسال کشور نیز بموقع تقدیم مجلس شورای اسلامی شد؛ اما با نگاه به جداول و آمار و ارقام موجود در بودجه تقدیمی، مواردی وجود دارد که به نظر می‌رسد در نگارش ‌یا محاسبه‌اش، آن گونه که باید دقت نظر نشده و یا اینکه نگارندگان بودجه در صدد تصحیح آن در حین بررسی لایحه در کمیسیون تلفیق شده است، زیرا از این طریق فرصتی نیز نصیب بودجه نویسان و اهالی مجلس نشین می‌شود تا موارد ناقص‌ منتقی کامل شود.

به گزارش «تابناک»، در تهیه و نگارش بودجه، معمول ‌این است، نهادهایی که مستقیم زیر نظر دولت هستند، بودجه خود را پیشنهاد می‌دهند و مبالغ مورد نیاز پس از بررسی در معاونت راهبردی تقدیم مجلس می‌شود؛ یکی از این نهاد‌ها، مجلس شورای اسلامی است که بار دیگر بودجه خود را از راه همین لایحه به مجلس می‌آورد.

رقمی که در جدول شماره ۷ بودجه امسال برای مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده، ‌۵۳۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان است که ۴۸۰ هزار میلیارد آن، مربوط به فعالیت‌های خود مجلس است؛ از این میزان، ۳۰۰ میلیارد تومان بابت اعتبارات هزینه‌ای (بودجه جاری) و ۱۸۰ میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی مجلس و نهادهای مربوط به آن پیش بینی شده است.
 

125 میلیارد تومان بی نتیجه خرج می شود؟


بر اساس این جدول، هزینه تمام‌شده هر یک از فعالیت‌های مجلس به این ترتیب محاسبه شده ‌که هر تحقیق و تفحص ۱۲۵ میلیون تومان، بررسی صلاحیت هر یک از وزرا یک میلیارد تومان، نظارت بر تعهدات بین‌المللی ۲۶۶ میلیارد تومان، شرح و تفسیر هر یک از قوانین عادی ۳.‌۵ میلیارد تومان، تدوین، بررسی و تصویب هر طرح از سوی نمایندگان ۴.‌۵ میلیارد تومان و بررسی و تصویب هر لایحه ۶.‌۷ میلیارد تومان هزینه‌ دارد.

همان گونه که گفته شد، این موارد‌ هزینه محاسبه شده برای هر واحد است. به این ترتیب که هزینه هر مورد تحقیق و تفحص ۱۲۵ میلیون تومان برآورد شده است. با این حال، در پیوست مورد نظر، تعداد هر فعالیت پیش‌بینی و کل هزینه هر فعالیت مجلس نیز محاسبه شده ‌که بر اساس آن با پیش‌بینی انجام ۴۰ مورد تحقیق و تفحص، هزینه کل تحقیق و تفحص‌های مجلس در سال آینده ۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. همچنین با پیش‌بینی سه مورد بررسی صلاحیت وزیران، مجموع بودجه بررسی صلاحیت وزیران در سال آینده سه میلیارد تومان است.

همچنین با پیش‌بینی بررسی و تصویب ۲۴ طرح و ۱۶ لایحه، مجموع بودجه پیش‌بینی شده برای بررسی طرح‌ها و لوایح مجلس ۲۱۴ میلیارد تومان است.

بر اساس جدول مورد اشاره، مجموع بودجه ۴۸۰ میلیارد تومانی مجلس شامل ۱۲ میلیارد تومان بودجه برای فعالیت‌های نظارتی، ۲۷۸ میلیارد تومان برای فعالیت‌های قانونگذاری، ۱۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل ساختمان‌ها و خرید تجهیزات و ۱۰ میلیارد تومان برای توسعه فن‌آوری اطلاعات در نهاد قانونگذاری کشور است.

هرچند ‌به نظر می‌رسد، همه جزئیات این بودجه از زوایای مختلف از جمله نظارت‌های بین‌المللی ـ که مبالغ کلانی برای آن در نظر گرفته شده ـ و همچنین بررسی صلاحیت وزیران که از هم اکنون برای آن بودجه در نظر گرفته شده است، جای بحث و بررسی دارد.

اما نکته جالب دیگر در این میان، پیش بینی ۴۰ مورد تحقیق و تفحص است، مجلس شورای اسلامی با استناد به گزارش حاضر، ‌بالغ بر ۵ میلیارد تومان برای تحقیق و تفحص از نهاد‌های اجرایی در نظر گرفته است، حال آنکه به اذعان خود نمایندگان تحقیق و تفحص‌های مجلس بی‌ارزش است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها با انتقاد از نحوه پیگیری پرونده‌های تحقیق و تفحص  گفت: انتظاری که مردم، مسئولین و نمایندگان از این بابت دارند تحقق پیدا نمی‌کند و ما نمایندگان مجلس تا به حال نتوانسته‌ایم یک ‌تحقیق و تفحصی را انجام بدهیم که به ‌نتیجه‌ای رسیده باشد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید دو کار‌ اساسی درباره تحقیق و تفحص‌ها عملیاتی شود، افزود: نخست لازم است ‌با فرد یا افراد خاطی برخورد بشود. دوم نیاز است سیستم گذشته اصلاح شود؛ یعنی رویه‌ کج و غلطی که برقرار شده، اصلاح بشود.

نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه «من به یاد ندارم ‌در برخورد با تخلفات، مجازات‌ها و اصلاح سیستم‌ کامل و جامع عملیاتی شود، خاطرنشان کرد: پیشنهاد من این است که اشکالات برخورد با مفاسد اقتصادی اصلاح شود. در این میان رفع نقایص مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد نظارت‌کننده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. گروه‌های تحقیق و تفحص در همین مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود؛ لذا نیاز است ‌ابتدا به سازوکار گروه‌های تحقیق و تفحص‌ها توجه کرد.

اگر آن گونه که این نماینده مجلس می‌گوید تا کنون هیچ یک از تحقیق و تفحص‌های مجلس به نتیجه نرسیده است، چرا مجلس اصرار به انجام آن و اختصاص بودجه برای این کار دارد؟ البته تا کنون حرف و حدیث‌های زیاد در ارتباط با تحقیق و تفحص‌های در مجلس بود‌ و گاهی برخی از مسئولان و حتی برخی ‌نمایندگان مجلس، انجام تحقیق و تفحص را نوعی گرو‌کشی و فشار به دولت عنوان کرده‌اند.

تمام تفحص‌های که در مجلس انجام می‌شود به دلیل اینکه مجلس در جایگاه صدور حکم نیست، الزاما به قوه قضاییه فرستاده می‌شود. این قوه نیز موظف است به موضوعات ارسال شده از سوی مجلس به صورت ویژه رسیدگی کند؛ اما با توجه به سخنان این نماینده، نبود اسناد و مدارک کافی و یا مصالحه دو طرف به صورت نصفه و قبل از رسیدن به نتیجه نهایی پرونده مخدومه و یا از پیگیری ساقط می‌شود.

در پایان باید گفت، نتیجه به سرانجام نرسیدن تحقیق و تفحص‌ها، به جز ‌اینکه زمان و انرژی زیادی از دست‌اندرکاران و مجریان دو قوه می‌گیرد، ‌فشار مضاعفی را بر جامعه اعمال می‌کند و این مردم هستند که با تحمل این هزینه‌های کلان، تاوان بی‌سرانجامی تحقیقات انجام شده و نشده را می‌پردازند.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

چنین حمله‌ای سیاستمداران پاکستانی را در برابر واقعیتی تلخ قرار داده است. در روابط خارج از قانون و نظم ارتش و سازمان‌های امنیتی پاکستان و احزاب سیاسی این کشور، نیروهای رسمی زیادی هستند که گروه‌های تندرویی مانند طالبان را، ابزاری استراتژیک برای مقابله با همسایگانی مانند ایران و هند و نیز تاثیرگذاری بر آینده افغانستان می‌دانند.

در دو دهه اخیر دنیا شاهد گروگانگیری‌های مرگبار زیادی بوده است. گروگان‌گیری مرگبار ژوئن 1995 در بیمارستانی در روسیه به وسیله جدایی‌طلبان چچنی به کشته شدن 150 نفر انجامید. گروگان‌گیری در تئاتری در مسکو در اکتبر 2000، به مرگ 133 گروگان و 40 مهاجم منجر شد و حمله اول سپتامبر 2004 یعنی روز شروع سال تحصیلی به مدرسه‌ای در بسلان روسیه نزدیک به 400 تن را به کام مرگ کشید.

به گزارش «تابناک»، همه این حوادث مرگبار با وجود همه تلخی‌های انها حداقل یک هدف مشخص اعلام شده داشتند. گروگان‌گیرها از دولت روسیه درخواست‌هایی مانند شناسایی استقلال چچن و یا عقب‌نشینی نیروهای روس از این جمهوری جمهوری فدراتیو روسیه را داشتند و چند روز طول کشید تا گروگانگیری با خونریزی‌های بزرگ به پایان برسد ولی حمله به مدرسه‌ای در پیشاور که روز سه‌شنبه این هفته به مرگ 132 دانش‌اموز و نه کارمند یک مدرسه انجامید، جز کشتن هر چه بیشتر هدفی نداشت.

هفت نفری که به گفته عاصم باجوه سخنگوی ارتش پاکستان عربی و روسی سخن می‌گفته‌اند، پس از ورود به مدرسه، کلاس به کلاس جلو رفته‌اند و به سوی هر کسی که در برابر آنها بوده، شلیک کرده‌اند.

جزئیاتی که تاکنون منتشر شده حاکی از این است که یکی از تروریست‌ها خود را در میان شصت دانش‌اموز منفجر کرده است. در یک کلاس دیگر، تروریست‌ها دانش‌اموزان را مجبور کرده‌اند به آتش کشیدن معلم خود را تماشا کنند. شدت این جنایات به حدی بود که ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان افغانستان نیز آن را محکوم کرده، خلاف اصول دانسته و به خانواده های کودکان کشته شده در پیشاور تسلیت بگوید.

گزارش‌ها حاکی از این است که بیشتر والدین دانش‌آموزان از شدت غم و غصه تعادل ذهنی خود را از دست داد‌ه‌اند و در حالی که با صدای بلند گریه می‌کنند در بیمارستان‌ها به دنبال یافتن اجساد فرزندانشان هستند. مردان جلوی بیمارستان‌ها برای اهدای خون صف کشیده‌اند و برخی خانواده‌ها 2 تا 3 فرزند خود را در مدرسه پیشاور از دست داده‌اند و دیگر امیدی به زندگی ندارند.

محمد خراسانی سخنگوی طالبان در اظهارات خود ضمن پذیرش مسئولیت حمله به مدرسه عمومی ارتش که حدود 1200 دانش‌آموز داشته است، هدف چنین حمله‌ای را چشاندن تلخی مرگ به خانواده ارتشی‌ها دانسته است.

 

 

چنین حمله‌ای سیاستمداران پاکستانی را در برابر واقعیتی تلخ قرار داده است. در روابط خارج از قانون و نظم ارتش و سازمان‌های امنیتی پاکستان و احزاب سیاسی این کشور که جریانات تندرو در بین آنها از زمان ریاست‌جمهوری ضیاءالحق به سرعت گسترش یافته و اکنون بخش‌هایی از این کشور را عملا از کنترل حکومت مرکزی خارج کرده‌اند، نیروهای رسمی زیادی هستند که گروه‌های تندرویی مانند طالبان را، ابزاری استراتژیک برای مقابله با همسایگانی مانند ایران و هند و نیز تاثیرگذاری بر آینده افغانستان می‌دانند.

به همین سبب بود که وقتی چند ماه پیش، ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان برنامه حمله به طالبان در مناطق شمالی این کشور را شروع کرد، واکنش‌های همراه با نارضایتی و گونه‌هایی از همراهی با طالبان نیز در میان برخی احزاب سیاسی پاکستان مشاهده شد.

حالا و پس از کشتاری در بین غیرنظامیان که بزرگتر از همه کشتارهای اخیر در پاکستان بوده، سخنگوی ارتش پاکستان مدعی است که بعد از این عملیات تروریستی کسی نمی‌تواند از شبه‌نظامیان حمایت کند و اگر در داخل کشور اشخاصی باشند که از نظر سیاسی از افراطیون حمایت کنند مردم و ارتش پاکستان در برابر این افراد ایستادگی خواهند کرد. حادثه پیشاور برای بیداری تمام مردم کافی است و ادامه عملیات ارتش در وزیرستان شمالی را تأیید می کند.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

جریاناتی که با علم به اینکه اعمالشان به نظام اسلامی آسیب می‌زند، ‌چنین کارهایی می‌‌کنند تا شاید چند صباح دیگر، باز بر بالای این بی‌اخلاقی‌ها، جامه قدرت ‌بر تن کنند، وگرنه چه دلیلی دارد که تریبونی باشند برای تخریب شهید بهشتی؟ چه لزومی دارد وی را تمامیت‌خواه بخوانند و همصدا با ادعاهای آن زمان بنی‌صدر شوند؟ آیا آنان نظر حضرت امام در مورد آیت‌الله شهید بهشتی را نمی‌دانند؟

در روزهای گذشته، یکی از نشریات کشور، مصاحبه مفصلی ‌با آیت الله سید محمد خامنه‌ای انجام داد؛ مصاحبه‌ای که انصافا‌ باید گفت، در آن ادعاهای سنگینی درباره نظام سیاسی، رهبری حضرت امام خمینی (ره)، نقش آیت الله دکتر بهشتی ـ البته با صفاتی ناپسند نسبت به ایشان ـ نقش آیت الله هاشمی و البته ادعاهایی گران و غیر قابل اثبات علیه ایشان، نقش مرحوم سید احمد خمینی و مرحوم آیت الله منتظری‌‌ بیان شده بود.

به گزارش «تابناک»، متأسفانه برخی ‌خبرگزاری‌های مدعی ارزشمداری هم، عباراتی را که مصاحبه شونده در مورد شهید بهشتی به کار برده بود، عینا در خبرگزاری‌های خود به کار بردند و برخی دیگر هم همه ادعاهای ‌اثبات‌ناشدنی در مورد آقای هاشمی رفسنجانی را استفاده کردند و تنها به حذف صفت تمامیت‌خواه ـ که سید محمد خامنه‌ای در مورد شهید بهشتی به کار برده بود ـ بسنده کرده بودند.

حجم ادعا‌ها در آن مصاحبه آنقدر گسترده بود که از پیش به نظر می‌رسید که آیت الله هاشمی هم به این ادعا‌ها پاسخ دهد و سرانجام هم وی به این مصاحبه واکنش نشان داد و البته آن ادعاهای سنگین، پاسخی تند و عتاب آلود ‌دریافت کرد.

اکنون دیگر آن مصاحبه و پاسخ آن‌ انجام شده و آنچه نمی‌باید می‌شد، شده است؛ اما اکنون سؤال از گروه هایی که دنبال دو قطبی کردن فضای جامعه هستند این است که با نبش قبر کردن حوادثی که صد‌ها شاهد زنده دارد و اتفاقا شخص رهبری انقلاب هم در جریان جزء به جزء تحولات آن سال‌ها بوده است، به دنبال چه هدفی هستند؟ چه کمکی با این ادعاپراکنی‌ها در جامعه دارند؟ ادعاهایی که نه خود آنان و نه مصاحبه شونده آنان قادر به اثبات آن نیستند و اتفاقا رهبری انقلاب، بار‌ها و بارها‌ در این مورد‌ خلاف ادعاهای آنان و مصاحبه شونده آنان، اظهاراتی را بیان کرده‌اند.

شاید اکنون عده ای از نیروهای افراطی که تیرشان به هدف خورده ‌و توانسته‌اند دو عالم با سابقه را رو در روی هم قرار دهند و به نوعی از آنان علیه همدیگر سخن بکشند. این خوشحالی‌ها البته زودگذر است. آنان شاید چند روزی سرمست افشاگری خود باشند و به زعم خود یکی از دشمنان خودساخته خود را که اتفاقا از ارکان‌های انقلاب اسلامی امام خمینی است، مورد هجمه قرار داده باشند، اما در میان‌مدت و دراز مدت، افراط و بد‌‌خواهی و بد‌اخلاقی آنان، دامن خود آنان را نیز خواهد گرفت.

غم انگیز‌ترین که پیشتر جامعه ایرانی هزینه این افراط گرایی ها را داده است و همه در ساله ای پیش خود عیان مشاهده کردند که نتیجه بی‌حرمتی‌های افراط گرایان هر دو جناح، چه بلایی بر سر جامعه ایرانی آورد و چه هزینه‌ها به کشور و نظام اسلامی که تحمیل نکرد!

جریان هایی  که عامدا و آگاهانه و با علم به اینکه اعمالشان به نظام اسلامی آسیب می‌زند، ‌چنین کارهایی می‌‌کنند تا شاید چند صباح دیگر، باز بر بالای این بی‌اخلاقی‌ها، جامه قدرت ‌بر تن کنند، وگرنه چه دلیلی دارد که تریبونی باشند برای تخریب شهید بهشتی؟ چه لزومی دارد وی را تمامیت‌خواه بخوانند و همصدا با ادعاهای آن زمان بنی‌صدر شوند؟ آیا آنان نظر حضرت امام در مورد آیت‌الله شهید بهشتی را نمی‌دانند؟

این روز‌ها کشور برای حرکت به سمت جلو‌ به آرامش نیاز دارد. این کشور و این نظام اسلامی که ثمره خون هزاران هزار شهید گرانقدر است، این روز‌ها آنقدر تحت فشار ظالمانه‌ترین فشارهای غربی و تهدیدات تکفیری و وهابیان هست که هر حرکتی در جهت به هم زدن آرامش آنان، جز خدمت به بیگانه و بازی در زمین آنان نیست.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

یکی از اتفاقاتی که در دوره جدید در بنیاد سینمایی فارابی رخ می‌دهد، ساماندهی نیروی انسانی که مدیران چند دوره اخیر برای عدم ورود به چالش سازمانی، حاضر به تعیین‌تکلیفشان نشده‌اند و ترجیح داده‌اند همین ساختار بدون بازدهی پابرجا بماند و حتی بر عدد این کارمندان نیز افزوده‌اند که طبیعتاً بودجه اندک سینمایی، صرف همین هزینه‌ها شده...

با بازگشت محمدرضا جعفری جلوه به سازمان صداوسیما و انتصاب رمضان‌علی حیدری خلیلی به سرپرستی بنیاد سینمایی فارابی، تغییرات بنیادینی که تاکنون در این نهاد رخ نداده بود، آغاز شد؛ تغییراتی که باید این بنیاد عظیم و کم‌بازده را به نهادی کوچک و متناسب با نیازهای روز برساند و سازوکارهایی که متناسب با سینمایی دهه ۶۰ طراحی شده، با تحول سینما روزآمد شود؛ اما دقیقاً قرار است چه تغییراتی رخ دهد؟

به گزارش «تابناک»، باشگاه سینمایی فارابی برای نخستین بار در سال ۱۳۵۶ با هدف گسترش فرهنگ سینمایی تأسیس شد و در خرداد ‌۱۳۶۲ همزمان با معاونت فخرالدین انوار توسط گروهی سه نفره متشکل از سیدمحمد بهشتی، محمدمهدی دادگو، محمدآقاجانی ـ که هر سه از برنامه‌ریزان صداوسیما بودند ـ و با حضور مهدی مسعودشاهی به عنوان نماینده معاونت سینمایی به منظور جهت‌دهی به محصولات سینمایی و اجرای سیاست‌های وزارت ارشاد در زمینهٔ سینما به بنیاد فارابی تغییر نام داد.

پس از این تغییر نام و هدف‌گذاری، مسئولیت‌ها برای نخستین دوره مدیریت این مجموعه نیز میان این سه نفر تقسیم ‌و بهشتی مدیرعامل، آقاجانی قائم‌مقام مدیر عامل و دادگو مدیر تولید و مسئول اجرایی بنیاد سینمایی فارابی شد و بدین ترتیب، امور تولید سینما در این بنیاد متمرکز شد، تا آنجا که حتی ارائه دوربین به پروژه‌های سینمایی نیز در اختیار فارابی بود، ولی با گذشت زمان و تغییر مدیریت‌ها و طبیعتاً تغییر مختصات سینمای جهان و ایران، نقش فارابی محدود و محدود‌تر شد.آغاز تغییرات در بنیادی که 70 درصد پرسنلش دیپلم و زیردیپلم هستند!

توسعه بخش خصوصی در سینما در ‌دو دهه بعد، بنیاد فارابی را از دهه ۸۰ کم‌بازده‌تر ساخت و اکنون با توسعه تکنولوژی دیجیتال و ناکارآمدی سیاست انحصار ابزارهای تحدید نظیر دوربین فیلمبرداری و همچنین امکان تولید کم‌هزینه‌ پروژه‌های سینمایی مستقل ـ که برخی تهیه‌کنندگان را از کمک مالی و تجهیزاتی فارابی بی‌نیاز کرده ـ عملاً بخش‌های مهمی از این بنیاد که در گذشته نقش استراتژیکی داشتند، کاملاً بازدهی‌شان را از دست داده‌اند یا بازدهی اندکی یافته‌اند.

عدم به روزرسانی نیروی انسانی و اکتفا به سرمایه‌های انسانی ـ که جذب‌ گروهی‌شان در‌‌ همان دهه ۶۰ نیز محل تأمل است ـ این بنیاد را به یکی از مجموعه‌های بزرگ تحت نظر سازمان سینمایی بدل کرده که مطابق با آمار‌ در دسترس، حدود ۷۰ درصد پرسنلش تحصیلات معادل دیپلم و زیردیپلم دارند و طبیعتاً در سینمای امروز دنیا که تخصص حرف اول را می‌زند، این نیروی انسانی یا باید به سطح آموزش عالی برسد و یا بازنشسته شود که گزینه نخست به شدت زمانبر و دور از دسترس خواهد بود.

در همین راستا، یکی از اتفاقاتی که در دوره جدید در بنیاد سینمایی فارابی رخ می‌دهد، ساماندهی نیروی انسانی  استکه مدیران چند دوره اخیر برای عدم ورود به چالش سازمانی، حاضر به تعیین‌ تکلیفشان نشده‌ و ترجیح داده‌اند، همین ساختار بدون بازدهی پابرجا بماند و حتی بر عدد این کارمندان نیز افزوده‌اند که طبیعتاً بودجه اندک سینمایی صرف همین هزینه‌ها شده است. البته میزان کوچک‌سازی این سازمان مشخص نیست، ولی این اتفاق به عنوان امری اجتناب ناپذیر رخ خواهد بود.

همچنین مدیریت مجموعه‌های تحت مدیریت بنیاد سینمایی فارابی از جمله سینمافرهنگ به مؤسسه سینماشهر که اساساً متولی سینماهای کشور است و پروژه دیجیتالی کردن سینما‌ها نیز توسط همین مؤسسه انجام شد، منتقل می‌شود و همزمان تجهیزات سخت‌افزاری دیگر از جمله تجهیزات سنگین فیلمبرداری فارابی نیز به این بخش منتقل خواهد شد. این امکان وجود دارد که در آینده‌ای نه چندان دور، این تجهیزات که به پروژه‌های سینمایی اجاره داده می‌شد و ارزشی کلان دارد، به بخش خصوصی واگذار شود.

بخش بین‌الملل فارابی نیز به مؤسسه رسانه‌های تصویری ـ که از این پس مسئولیت کل حوزه بین‌الملل سینما در آن متمرکز خواهد شد ـ انتقال خواهد یافت و در مقابل، مسئولیت اصلی رسانه‌های تصویری ـ که‌‌ همان خرید رایت فیلم‌های سینمایی برای شبکه خانگی بود و با توسعه بخش خصوصی به حاشیه رفته ـ به بنیاد سینمایی فارابی محول می‌شود؛ البته این یکی از وظایف جنبی این بنیاد گشته و در واقع بخش بین‌الملل فارابی حذف ‌و به رسانه‌های تصویری منتقل می‌شود.

همچنین وظیفه حمایت از تولید کارگردان‌های فیلم اولی سینما که پیش از این در اختیار مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بود، به بنیاد سینمایی فارابی منتقل خواهد شد. بنیاد سینمایی فارابی، تنها در حوزه سینمایی داخل کشور، مسئولیت حمایت از تولید پروژه‌های سینمایی را خواهد داشت و وظایف اجرایی مفصلی که با توسعه بخش خصوصی، حضور بخش دولتی در آن‌ها ضرورتی ندارد، کاملاً حذف خواهد شد و به همین ترتیب، ساختار عریض و طویل این مجموعه نیز کوچک خواهد شد.

این تغییرات اجتناب ناپذیر که باید به مرور زمان و متناسب با تغییر نقش دولت و فارابی در حوزه سینما رخ می‌داد، اکنون با استقرار حیدری خلیلی مشاور ایوبی و از مدیران سینمایی که در دوره شمقدری نیز نمایندگی معاون سینمایی در خانه سینما را بر عهده داشت، مطابق با پیش بینی «تابناک» آغاز خواهد شد و طی چهار ماه، تغییرات در فارابی کاملاً اجرایی می‌شود و سپس مدیرعامل قطعی جدید این بنیاد انتخاب و معرفی خواهد شد.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

 یک نفر یا تعدادی افراد مسلح، ۲۴ آذر ماه، اقدام به گروگان‌گیری شماری از شهروندان در کافه‌ای در مرکز شهر سیدنی کرده‌اند؛ تصاویر نشان می‌دهد ‌در محل گروگان‌گیری پرچمی سیاه با نوشته‌های عربی وجود دارد. تازه‌ترین گزارش‌ها حاکی‌ است ‌سه نفر از گروگان‌ها موفق شده‌اند از این کافه فرار کنند.

یک نفر یا تعدادی افراد مسلح، ۲۴ آذر ماه، اقدام به گروگان‌گیری شماری از شهروندان در کافه‌ای در مرکز شهر سیدنی کرده‌اند؛ تصاویر نشان می‌دهد ‌در محل گروگان‌گیری پرچمی سیاه با نوشته‌های عربی وجود دارد. تازه‌ترین گزارش‌ها حاکی‌ است ‌سه نفر از گروگان‌ها موفق شده‌اند از این کافه فرار کنند.

 

 
اندرو اسکیپیون، بازرس پلیس ایالت نیو ساوث ولز، که سیدنی در آن قرار دارد، به خبرنگاران گفته است، «افراد مسلح در ساختمانی، در میدان مارتین، شمار نامشخصی از افراد را به گروگان گرفته‌اند‌».
 
گروگانگیری در سیدنی استرالیا
به نظر می‌رسد کسانی که پرچم را روی پنجره نگه داشته‌اند، کارکنان کافه هستند
 
شبکه تلویزیونی سی‌بی‌سی، کانادا، شمار گروگان‌ها را بیش از ۲۰ نفر عنوان کرده است؛ اما شبکه خبری اسکای‌نیوز استرالیا می‌گوید، نزدیک به ۱۳ نفر در یک مغازه شکلات‌فروشی به گروگان گرفته شده‌اند.
 
گروگانگیری در سیدنی استرالیا
 
 
وب‌سایت خبری «نیوز» استرالیا از قول مدیر اجرایی شرکت شکلات‌فروشی «لیند» که‌ گروگان‌گیری در کافه‌ای از آن انجام شده، این احتمال را مطرح کرده که بین ۴۰ تا ۵۰ نفر در آن باشند.
 
گروگانگیری در سیدنی استرالیا
 تصویر یکی از کارکنان کافه "گروگان‌ها "که موفق شده از کافه فرار کند

در ادامه اخبار مربوط به این حادثه به صورت لحظه به لحظه با رعایت اولویت در انتها اضافه می‌گردد؛

۱- پلیس استرالیا می‌گوید شمار دقیق گروگان‌ها را نمی‌داند اما «کمتر از ۳۰ نفر» است. 
 
۲-کا‌ترین برن، دیگر بازرس پلیس ایالتی به خبرنگاران گفته است که مذاکره‌کنندگان پلیس با گروگان‌گیران در تماس هستند. به گفته او هنوز هیچ شاهدی بر اینکه کسی آسیب دیده باشد، وجود ندارد. 
 
۳-مأموران نیروی ویژه استرالیا وارد بخش تجاری و اداری شهر شده‌اند و پلیس شهر نیز از شهروندان خواسته است تا جایی که ممکن است از نزدیک شدن به منطقه دوری کنند. 
 
۴- رسانه‌های استرالیا و همین‌ طور سی‌ان‌ان گزارش داده‌اند که فرد گروگان‌گیر از طریق گروگان‌ها با چند رسانه تماس گرفته و تقاضای دو چیز کرده است: پرچم گروه تکفیری ـ تروریستی (داعش) و تماس تلفنی با نخست‌وزیر استرالیا.
 
۵- تونی ابوت، نخست‌وزیر استرالیا در دومین سخنرانی خود بعد از گروگان‌گیری از این اتفاق ابراز تأسف کرد و گفت: تکان‌دهنده و تأسف‌بار است که افراد بی‌گناه توسط فرد مسلحی که ادعا می‌کند، انگیزه‌های سیاسی دارد، گروگان گرفته شوند. در همین حال باید بگویم پلیس و سایر نهاد‌ها در این موقعیت بسیار حرفه‌ای عمل کرده‌اند.
 
حادثه گروگان‌گیری در سیدنی استرالیا
 
۶-عامل گروگان‌گیری در حال جابجایی گروگان‌ها درون کافه است و آن‌ها را مجبور کرده که روبه‌روی پنجره بایستند و پرچم داعش را به دست بگیرند.
 
حادثه گروگان‌گیری در سیدنی استرالیا
 
۷- کنسولگر لبنان در سیدنی اعلام کرد، تا الان نمی‌توان گفت، برخی از گروگان‌ها لبنانی هستند، بیشتر لبنانی‌ها در استرالیا در شرق سیدنی و دور از این کافه هستند. 
 
حادثه گروگان‌گیری در سیدنی استرالیا
۸- پلیس «نیو ساوث ولز» اعلام کرد که مأموران پلیس به مذاکره با گروگان‌گیر‌ها ادامه می‌دهند و تأکید کرد، از ارائه اطلاعات بیشتر در این زمینه معذور است.
حادثه گروگان‌گیری در سیدنی استرالیا
 
۹-همزمان با گروگان‌گیری در میدان مارتین، پلیس فدرال استرالیا می‌گوید، دو نفر را به ظن ارتباط با «عملیات تروریستی» بازداشت کرده است. ای‌اف‌پی (پلیس فدرال استرالیا) می‌گوید، یکی از این افراد در ارتباط با تحقیقات در مورد انجام عملیات تروریستی در استرالیا و نیز فراهم کردن امکان اعزام شهروندان آن کشور به سوریه‌ بازداشت شده است. وب‌سایت «استریلین» می‌گوید، این فرد در حال خروج از یک نمازخانه‌ دستگیر شده است. گزارش شده که مرد دیگری نیز در بازداشت است.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

 با وجود انتقادات فراوان مطرح از طرح «حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر»، مجلس یک سوم از بیست و چهار ماده این طرح را تاکنون به تصویب رسانده است. در کنار مخالفت‌های نماینده دولت نسبت به اصرار نمایندگان بر تصویب مسائلی که مخالف شرع یا قانون اساسی دانسته شده، نمایندگانی حامی طرح با تصویب ماده‌ای از این طرح به اختیارات قانونی رهبر انقلاب مصرح در اصل 110 قانون اساسی نیز تعرض کرده‌اند!

تعرض مجلسیان به اختیارات مصرح رهبری در قانون اساسی!با وجود انتقادات فراوان مطرح از طرح «حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر»، مجلس یک سوم از بیست و چهار ماده این طرح را تاکنون به تصویب رسانده است. در کنار مخالفت‌های نماینده دولت نسبت به اصرار نمایندگان بر تصویب مسائلی که مخالف شرع یا قانون اساسی دانسته شده، نمایندگانی حامی طرح با تصویب ماده‌ای از این طرح به اختیارات قانونی رهبر انقلاب مصرح در اصل 110 قانون اساسی نیز تعرض کرده‌اند!

به گزارش «تابناک»، در جریان ادامه بررسی این طرح در مجلس شورای اسلامی، در جلسه روز چهارشنبه نمایندگان مجلس با 111 رای موافق، 24 رای مخالف و هشت رای ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در مجلس به ماده 7 طرح حمایت از آمران به معروف رای دادند که بر اساس آن «مجازات اشخاصي كه مبادرت به اعمال مجرمانه نسبت به آمر به معروف و ناهي از منكر نمايند، قابل تعويق، تخفيف و يا تعليق نيست.»

این در حالی است که بر اساس بند یازدهم از اصل 110 قانون اساسی، «عفو یا تخفیف‏ مجازات‏ محکومین‏ در حدود موازین‏ اسلامی‏ پس‏ از پیشنهاد رئیس‏ قوه‏ قضائیه‏» از جمله «وظایف‏ و اختیارات‏ رهبر» است.

بر اساس همین بند از اصل 110 قانون اساسی، رهبر انقلاب معمولا به مناسبت اعیاد مختلف، پس از پیشنهاد رئیس قوه قضائیه، با عفو یا تخفیف مجازات فهرستی از محکومان دادگاه‌های مختلف موافقت می‌کنند و به نظر می‌رسد که مصوبه مجلس در قالب ماده هفتم طرح مورد اشاره که بدون مخالفت خاصی در صحن به تصویب رسید، با اختیارات رهبر انقلاب مطابق قانون اساسی تعارض داشته باشد.

 

به نظر می‌رسد ریشه ایراداتی از این دست، اصرار برخی از نمایندگان مجلس بر تصویب هر چه سریعتر طرح در مجلس فارغ از مشکلات قانونی آن است. مرتضی آقاتهرانی دبیر کل جبهه پایداری که به نظر می‌رسد چهره اصلی این حرکت باشد، روز چهارشنبه در صحن مجلس، پس از طرح استدلال‌های جدی قانونی در مخالفت با ماده هشتم این قانون، وقتی که پیشنهاد بررسی بیشتر و بهتر این طرح در کمیسیون‌ مطرح شد، نشان داد که تصویب فوری طرح تا چه اندازه برای وی مهم است.

در حالی که پیش‌بینی می‌شود روند فعلی به طرح ایرادات قانونی بیشتر بر مصوبه مجلس از سوی شورای نگهبان و به درازا کشیدن بیشتر تصویب و تائید نهایی طرح منجر شود، آقاتهرانی روز گذشته از نمایندگان خواست که به‌هیچ‌وجه اجازه بازگشت طرح به کمیسیون را ندهند.

مطابق ماده هشتم این قانون، «در صورتی که امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر مستلزم اقدام‌جمعی یا انجام تجمع باشد با درخواست حداقل سه‌نماینده از متقاضیان ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر موضوع ماده 21 این قانون در اسرع وقت و حداکثر ظرف سه‌روز نسبت به تقاضای موضوع این ماده اتخاذ تصمیم می‌نماید.». دولت تصویب این ماده را مغایر وظایف وزارت کشور و سبب بروز هرج و مرج می‌داند زیرا ستاد امر به معروف که به هیچ جا پاسخگو نخواهد بود، اختیار گرفتن تصمیم در باره تجمعاتی از این دست را به دست خواهد گرفت.

با وجود این مخالفت‌ها، نوبت به رای‌گیری درباره حذف ماده هشت رسید و پیش از آغاز رای‌گیری، محمدرضا باهنر که ریاست جلسه را برعهده داشت، اعلام کرد که این ماده با تفکیک قوا مغایرت دارد و ایجاد مشکل خواهد کرد. اما در نهایت باز هم اکثریت نمایندگان مجلس نهم با حذف این ماده مخالفت کردند تا اصل آن در جلسه روز یکشنبه به رای گذاشته شود.

پیش از شروع بررسی جزئیات این طرح در مجلس شورای اسلامی، احمد آریایی‌نژاد از جمله حامیان این طرح در گفت و گو با تابناک پذیرفت که «هنوز چیزی مشخص نیست و این یک هندوانه سربسته است، هم اکنون کلیات تصویب شده و من هیچ دفاعی از جزئیات ندارم و باید جزئیات تک تک بررسی شود.» ولی به نظر می‌رسد که بررسی جزئیات این طرح در مجلس نیز تاثیر چندانی بر کاهش مشکلات قانونی آن نداشته است.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

 در حالی آمریکا اعلام کرده تلاش دارد با استفاده از جنگنده های خود مواضع گروه تروریستی داعش را در عراق و سوریه بمباران کند، کامیون های حامل کمک های ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی به سمت مناطقی می روند که تحت کنترل داعش قرار داشته و بدین ترتیب، در عمل این گروه را در توسعه اقدامات تروریستی خود یاری می رسانند.

در حالی آمریکا اعلام کرده تلاش دارد با استفاده از جنگنده های خود مواضع گروه تروریستی داعش را در عراق و سوریه بمباران کند، کامیون های حامل کمک های ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی به سمت مناطقی می روند که تحت کنترل داعش قرار داشته و بدین ترتیب، در عمل این گروه را در توسعه اقدامات تروریستی خود یاری می رسانند.

 
به گزارش «تابناک» به نقل از «دیلی بیست»، کامیون های حامل کمک غرب که قرار است به دست آوارگان سوری برسد (شامل غذا و اقلام دارویی) به طور فزاینده ای در اختیار تروریست های داعش قرار می گیرد. این کمک ها از سوی موسسه توسعه بین المللی آمریکا، نهادهای اروپایی و سازمان ملل تهیه شده و به سوریه ارسال می شود.
 
در حال حاضر، این موضوع که آیا روند افتادن کمک های مذکور به دست داعش ادامه خواهد یافت یا خیر، به موضوع بحث جدی مقامات آمریکایی و اروپایی تبدیل شده است. این مقامات از سویی نسبت به این ماجرا ابراز نگرانی کرده و از سوی دیگر، می گویند قطع این کمک ها نیز می تواند سبب ضربه خوردن آوارگان و همچنین یاری رساندن به اهداف تبلیغاتی داعش شود.
 
مسئله دیگر در این رابطه، این است که کامیون های حامل این کمک ها، باید برای وارد شدن به مناطق شرقی سوریه که پایگاه های داعش در رقه و دیرالزور در آن قرار دارد، باید به داعش باج بدهند و همین امر، به منبع درآمدی جدیدی نیز برای تروریست ها تبدیل شده است. 
 
یکی از مسئولین ارسال کمک ها که وظیفه هماهنگی های مربوط را بر عهده دارد، در این زمینه می گوید: «محموله ها باید از سوی داعش مورد تأیید قرار گیرند و باید به آن ها باج هم داده شود. رشوه ای که داعش آن را هزینه نقل و انتقال معرفی می کند». این رشوه ها از سوی سازمان های خارجی یا محلی که وظیفه تقسیم کمک ها را بر عهده دارند و یا از سوی شرکت های ترکیه ای و سوری که در این زمینه قرارداد بسته اند به داعش پرداخت می شود.
 
این در حالی است که بر نحوه انتقال و توزیع کمک ها نیز نظارت دقیق وجود ندارد و نگرانی این است که داعش بخشی از آن ها را تصاحب کرده و به منظور پیشبرد اهداف خود در میان مردم توزیع کند. جنبه حداقلی ماجرا این است که داعش دیگر برای توزیع آذوقه میان مردم مناطق تحت کنترل خود و به دست آوردن دل آن ها، نیازی به پرداخت هزینه ندارد و می تواند منابع مالی خود را برای استفاده در مصارف جنگی حفظ کند. 
 
یکی از تفاوت های مهم موجود میان داعش و گروه های تروریستی قبلی این است که داعشی ها مایلند مناطق تحت کنترل خود را به عنوان منطقه ای به خوبی سازمان دهی شده و غنی از لحاظ منابع مالی تصویر کنند. در مطلبی که در جدیدترین شماره نشریه الکترونیکی داعش با عنوان «دابق» منتشر شده، آمده است: «سربازان الله یک روستا، شهرک یا شهر را آزاد نمی کنند که بدون توجه به نیازهای ساکنین، آن را به حال خود رها کنند». 
 
افزون بر این، در یک مورد که در منطقه دیرالزور نگرانی هایی درباره شیوع فلج اطفال پیش آمد، داعش به مأموران بین المللی واکسیناسیون اجازه داد که وارد منطقه شده و مردم را واکسینه کنند. جاناتان شانزر، عضو موسسه دفاع از دموکراسی ها در آمریکا می گوید: «من نگرانم که ما در حال حمایت از دولت موردنظر داعش باشیم. در این مسیر، ما از طریق تأمین نیازهای اساسی مردم محلی، داعش را به رسمیت می شناسیم...».
 
به هر حال، مجموعه این موارد حاکی از آن است که داعش سعی دارد با اتخاذ یک رویکرد زیرکانه، از سویی خود را در مناطق تحت کنترل به عنوان تأمین کننده نیازهای اساسی مردم جلوه داده و از این موضوع به نفع اهداف تبلیغاتی خود بهره برداری کند و از سوی دیگر، منابع مالی جدیدی را برای توسعه فعالیت های تروریستی خود به دست بیاورد. همین امر غربی ها را در چالشی قرار داده که خروج از آن نیز دشوار می نماید.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

مطمئنا در زندگی روزمره بسیار پیش می آید که در مورد دیگران قضاوت می کنید. شاید با قطعیت بتوان گفت همه افراد از منصب قضاوت وحشت دارند اما نسبت به این موضوع بی توجه هستند که روزانه بیش از هزاران بار بر این جایگاه می نشینند.

 

گاهی بعضی از افراد در زندگی شان مدام در حال قضاوت کردن هستند، شاید بتوان گفت بدون این موضوع روزشان شب نمی شود، اما نکته مهم این است که این افراد قضاوت هایشان را به افراد دیگر انتقال می دهند و دیگران را متقاعد می سازند که صد در صد نظرشان درست است. گاهی پیش می آید این افراد دیگران را به پیروی از خود تشویق می کنند.

 

ورود به حریم خصوصی ممنوع!

نباید قضاوت در مورد افراد به شما اجازه دهد، وارد حریم خصوصی شان شوید.در واقع افراد با دیدگاه های مختلف کنار یکدیگر زندگی می کنند و شاید شما با منش و رفتار آنها مشکل داشته باشید. مطمئنا اگر نظرتان را با خود فرد درمیان بگذارید، مشکل به سرعت حل می شود، اما نکته مهم این است که این امر را انجام نمی دهید و یک شهر را خبر می کنید.

 

خود را تخریب نکنید

یکی از موارد جالب این است که گاهی شما حتی درباره ظاهر فرد قضاوت می کنید و گاهی این امر به تمسخر کشیده می شود. شاید شما فکر کنید فرد با جسارتی هستید و غافلید از این موضوع که شما در حال تخریب خود هستید.

 

به پیامدهای کارتان بیاندیشید

وقتی قضاوت می کنید به پیامدهای بعد از آن نمی اندیشید. در واقع این طور می توان گفت هیچکس در جایگاه فرد دیگری نیست، اتفاقاتی که در مورد افراد مختلف رخ می دهد متفاوت است.

 

 

حرف های طرف مقابل را بشنوید

گاهی شما حتی اجازه حرف زدن به فرد مقابل را نمی دهید و نمی گذارید او سخن بگوید. لازم است اگر می خواهید در مورد شخصی و موضوعی به نتیجه برسید،حرف های طرف مقابلتان را بشنوید.

 

مسئله را تحلیل کنید

اگر می خواهید کسی را مورد قضاوت قرار دهید نگذارید سوالات بی پاسخی در ذهن تان بماند. سعی کنید اگر قرار است در مورد شخصی یا کاری قضاوت کنید مسئله را تحلیل کنید. مهم این است که شما استراتژی خاصی را در مورد تصمیم گیری درباره افراد داشته باشید.

 

اولین برخورد

قضاوت درباره شخصی که دفعه اول او را ملاقات کرده اید، قطعا نادرست است و این امر نیاز به زمان دارد. نکته حائز اهمیت این است که افراد در برخورد اول رفتارهای متفاوتی نشان می دهند.گاهی هم پیش می آید شما قبل از اینکه کسی را از نزدیک ببینید و ساعاتی را با او سپری کنید، در مورد او قضاوت کنید.

گاهی شما حتی اجازه حرف زدن به فرد مقابل را نمی دهید و نمی گذارید او سخن بگوید. لازم است اگر می خواهید در مورد شخصی و موضوعی به نتیجه برسید،حرف های طرف مقابلتان را بشنوید

خوب قضاوت کنید

خوب یا بد قضاوت،قضاوت است اما زمانی که فردی را مورد قضاوت مطلوب قرار می دهید، در واقع به نوعی نظر افراد مختلف را نسبت به طرف مقابل مثبت می کند. این امر کمک می کند تا تصمیم گیری های بهتری صورت گیرد.

 

مشورت کنید

قبل از اینکه قضاوت کنید، جنبه های مثبت و منفی موضوع را بسنجید. استقبال از اولین تصمیمی که از ذهن تان می گذرد بهترین گزینه نیست. شما می توانید با افرادی که قضاوت هایشان را قبول دارید، مشورت کنید. در واقع اگر فکر می کنید ممکن است در این راه خطا کنید، بهترین راه استفاده از تجربیات دیگران است.

 

تفاوت های فرهنگی را ببینید

شاید قضاوت شما ناشی از تفاوت های فرهنگی و شرایط های مختلف است. به نوعی می توان گفت دو فرد از یک خانواده دیدگاه یکسان ندارند، حال آنکه در محیط های دوستانه و خانوادگی تضاد دیدگاه وجود دارد. این نکته را از یاد نبرید همه افراد ابزارهای قضاوت را دارند اما اغلب نمی توانند در تصمیم گیری ها مهارت لازم را نشان دهند.

 

 

شایعه نکنید قضاوت کنید

قضاوت گاهی به کوچه شایعه سرک می کشد و زندگی سایر افراد را هدف قرار می دهد. این امر می تواند زندگی اطرافیان را نابود سازد. اینکه در جمع خانواده و دوستان شما را به عنوان یک قاضی خوب قبول کنند در واقع نشان دهنده مهارت شما در تصمیم گیری ها است. در واقع شما به عنوان فردی از خانواده انتخاب می شوید که به قول معروف یک طرفه به قاضی نمی روید. همچنین در تصمیم گیری آینده نگر هستید و با تبعات آن آشنا هستید.

قضاوت کردن


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

توجه مطبوعات بین‌المللی به انتشار اخبار مربوط به همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه انرژی، ادعای تلاش ایران جهت یافتن گزینه‌ای جانشین برای نخست‌وزیری عراق، عزم ترکیه برای افزایش حجم تجارت دوجانبه با ایران و تأکید ایران و ونزوئلا بر ضرورت گسترش همکاری‌های همه‌جانبه، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

توجه مطبوعات بین‌المللی به انتشار اخبار مربوط به همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه انرژی، ادعای تلاش ایران جهت یافتن گزینه‌ای جانشین برای نخست‌وزیری عراق، عزم ترکیه برای افزایش حجم تجارت دوجانبه با ایران و تأکید ایران و ونزوئلا بر ضرورت گسترش همکاری‌های همه‌جانبه، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

 

به گزارش «تابناک»، موضوع همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه صادرات نفت، از جمله موضوعاتی است که امروز مورد توجه شمار بسیاری از مطبوعات و رسانه‌ها قرار گرفته است. در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» به ابهامات موجود در روند این همکاری‌ها پرداخته و ‌‌اشاره می‌کند، روز گذشته، الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه پس از دیدار با بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، نخست اعلام کرد که دو طرف یادداشت تفاهمی ‌به منظور همکاری در حوزه‌های گوناگون، از جمله حوزه نفت به امضا رسانده‌اند که بر پایه آن، روسیه در زمینه صادرات نفت به ایران کمک خواهد کرد.

اما تنها چند دقیقه بعد، وزارت انرژی روسیه بیانیه خود در این زمینه را پس گرفت و اعلام کرد امروز (چهارشنبه) ‌بیانیه جدیدی منتشر خواهد شد.

با این حال، انتشار‌‌ همان اخبار اولیه در این زمینه سبب شده شماری از منابع خبری و تحلیلی، در جست‌و‌جو‌ جزئیات و اهداف همکاری ایران و روسیه در حوزه مذکور برآیند.

سایت شبکه خبری «بلومبرگ» ضمن انتشار مطلبی درباره این موضوع می‌نویسد، روسیه و ایران با قرارداد نفت در برابر کالای خود، سیاست خارجی آمریکا را به چالش کشیده‌اند. این سایت بنا بر بیانیه اولیه وزارت انرژی روسیه می‌نویسد، تهران و مسکو قراردادی امضا کرده‌اند که می‌تواند روسیه را به بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران تبدیل کند.

بلومبرگ اشاره می‌کند، این کار در حالی صورت می‌گیرد که غرب فشارهای خود بر روسیه بر سر ماجرای اوکراین را افزایش داده است.

اما در میان دیگر مطالب، از روز گذشته تاکنون برخی مطبوعات مطالبی ‌درباره تغییر رویکرد ایران در قبال عراق و تلاش در راستای یافتن جانشینی برای نخست وزیر این کشور منتشر کرده‌اند.

روزنامه «حریت» ترکیه از این جمله است که می‌نویسد، یک مقام ارشد ایرانی ـ که نخواسته نامش فاش شود ـ به ‌رویترز گفته ایران در حال تلاش برای همکاری با گروه‌های ‌عراقی به منظور یافتن جانشینی برای نوری مالکی، نخست وزیر کنونی این کشور است؛ اما در حال حاضر گزینه‌های مناسب چندانی بدین منظور وجود ندارد.

این مقام نا‌شناس گفته، ایران به این نتیجه رسیده که مالکی دیگر نمی‌تواند وحدت و یکپارچگی عراق را حفظ کند.
 
در مطلبی درباره روابط ایران و ترکیه، سایت خبری «البوابه» به تلاش آنکارا برای افزایش حجم تجارت خود با ایران پرداخته و با توجه به روابط و همکاری‌های ترکیه با رژیم اسرائیل، از بازی همزمان این کشور با ایران و اسرائیل سخن گفته است.

این سایت به نقل از وزیر اقتصاد ترکیه می‌نویسد، این کشور می‌خواهد حجم تجارت خود با ایران را در سال ۲۰۱۵ به ۳۵ میلیارد دلار افزایش دهد. به گفته وی، ایران و ترکیه از پتانسیل بالایی برای افزایش تجارت دوجانبه برخوردارند. البوابه اشاره می‌کند که روابط تجاری دو کشور هم اکنون نیز در حال افزایش بوده و در سال ۲۰۱۳ نیز نسبت به سال ۲۰۱۲ شاهد افزایش چشمگیر بوده است.

در پایان در یک مطلب اقتصادی دیگر، خبرگزاری «ترند» از گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و ونزوئلا خبر داده و اشاره می‌کند، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران روز گذشته با وزیر خارجه ونزوئلا دیدار داشته و در این دیدار، دو طرف خواستار افزایش همکاری‌ها در حوزه اقتصاد شده‌اند.

در این دیدار، همچنین نعمت‌زاده ضمن تأکید بر تعهد ایران به افزایش همکاری‌های اقتصادی و صنعتی با ونزوئلا، به ضرورت ارتقای همکاری همه‌‌جانبه با این کشور، به ویژه در حوزه‌های انرژی، کشاورزی، مسکن و زیرساخت‌ها اشاره نموده است. وزیر خارجه ونزوئلا نیز متقابلاً بر ضرورت گسترش همکاری‌های همه جانبه تأکید کرده است.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

شورای رقابت باید دستور عمل صادر می‌کرد، نه اینکه خود ورود کند و مورد به مورد قیمت اعلام کند، برای تجدید نظر هم کارگروهی تشکیل ‌و چند جلسه‌ای برگزار شد، ولی تعطیلی مجلس کار را عقب انداخت، البته این‌ها خودشان در شورا جلساتی داشته‌اند و باید دید پس از تعطیلات کاهشی در قیمت‌ها داشته‌اند یا نه؟

همین چند وقت پیش بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعتراض‌های شدیدی به قیمت‌گذاری از سوی شورای رقابت برای خودرو‌های تولید داخل داشتند‌ و کار تا جایی پیش رفت که شورای رقابت، ‌تلویحی پذیرفت که در قیمت خودرو‌ها بازنگری کند.

اما گویا با آغاز تعطیلات تابستانی نمایندگان، ‌پیگیری این موضوع نیز تعطیل شده ‌و ‌دیگر نه نماینده‌ای به این موضوع گیر می‌دهد و نه شورای رقابت، دوست دارد‌ در این باره سخی به میان آید. خودرو‌ساز‌ها نیز از فضای موجود بهره‌برداری کرده و با باز کردن سایت‌های فروش و فروش محصولات خود، بی‌سرو صدا سعی در تثبیت قیمت‌ها دارند.

به گزارش «تابناک»، ‌تازه‌ترین رویدادهای‌ ‌مربوط به حوزه خودرو و قیمت‌های آن، مربوط به روز گذشته است که معاون راهبردی رئیس جمهور با حضور در صدا و سیما درباره آن اظهار‌نظر کرد‌ و ‌کاملا علنی اعلام داشت که بهای خودرو از دست دولت خارج شده و تنها کاری که دولت می‌تواند انجام دهد، این است که تعرفه خودرو را کاهش دهد. حال چه میزان از این اظهارات تهدید است و چه مقدار از آن تصمیم دولت، موضوعی است که هنوز شفاف از سوی کسی ‌‌ عنوان نشده است.

محمد باقر نوبخت در برنامه پایش روز گذشته، با تأکید بر اینکه نگاه دولت این است که از هیچ افزایش قیمتی استقبال نکند، گفت: ما نیز انتظارمان این است که مردم از خودرو‌ با کیفیت استفاده کنند. ‌در خارج، دولت دستگاهی با اختیاراتی که دارد نسبت به افزایش قیمت اقدام می‌کند، در اینجا دولت نمی‌تواند دخالت کند. شرکت‌های خودروسازی دولتی نیستند؛ بنابراین، دولت در قیمت‌گذاری خودرو‌ها نقش ندارد و شورای رقابت سازو‌کارهای تعیین قیمت‌ها را بیان می‌کند.

وی به اعلام نظر دولت به شورای رقابت اشاره و تصریح کرد: انتظار داشتیم شورای رقابت واقعیت‌های اقتصادی را در نظر بگیرد و نسبت به افزایش آن اقدام نکند. ما نظرمان را در این رابطه گفتیم.

نوبخت ادامه داد: اما کاری که می‌توانستیم بکنیم، این بود که این‌ها توجیه نکنند با این دلایل مجبوریم قیمت‌ها را بالا ببریم. به همین دلیل به خودروساز‌ها ارز ارزان دادیم تا توجیه اقتصادی کمتری برای افزایش بهای خودرو داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ضمن اشاره به اینکه خودروساز‌ها با اجازه دولت قیمت خودرو را افزایش ندادند، تصریح کرد: نگاه و سیاست دولت را بسیار صادقانه گفتیم. سیاست دولت بر افزایش هیچ کالایی به ویژه خودرو نیست. هنوز خود من به عنوان یک ایرانی، به گمانم‌ می‌شود خودرو با کیفیت بهتر و قیمت ارزان‌تر توزیع شود. خودروساز‌ها بدانند ما دست را خیلی برای واردات باز نگذاشتیم که البته اگر نیاز باشد، این کار را می‌کنیم.

اما محمد‌رضا فولاد‌گر، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در این باره ‌‌گفت: مسائل پیرامون ‌خودرو‌ حل شدنی نیست. ما در کمیسیون بحث‌های زیادی در این خصوص انجام دادیم و سرانجام قرار شد، شورای رقابت در قیمت‌ها بازنگری کند، در کمیسیون اصل ۴۴ نیز بحث‌های در این خصوص انجام گرفته است.

وی گفت: ساختار فعلی، نه دولتی و نه خصوصی یا به عبارتی هم دولتی و هم خصوصی، باعث می‌شود در جایی که لازم است این شرکت‌ها خصوصی باشند و در جایی که لازم نیست، دولتی باشند؛ بنابرا‌ین، باید اصلاح ساختار در این باره صورت گیرد.

وی گفت: شورای رقابت باید دستور عمل صادر می‌کرد، نه اینکه خود ورود کند و مورد به مورد قیمت اعلام کند، برای تجدید نظر هم کارگروهی تشکیل ‌و چند جلسه‌ای برگزار شد، ولی تعطیلی مجلس کار را عقب انداخت، البته این‌ها خودشان در شورا جلساتی داشته‌اند و باید دید پس از تعطیلات کاهشی در قیمت‌ها داشته‌اند یا نه؟

این نماینده گفت: فعلا که خودرو‌ساز‌ها با همین قیمت‌های اعلام شده فروش خود را انجام می‌دهند و محصولات خود را‌ نقد و اقساط‌ عرضه می‌کنند تا بتوانند قیمت‌ها را تثبیت کنند. ما قبول داریم که قیمت تمام شده گران است، ولی چند مورد است که نباید نادیده گرفته شوند؛

نخست اینکه سال پایه ‌باید به توافق برسی و بر اساس آن قیمت افزایش پیدا کند.

‌دوم آنکه قرار نیست، همه هزینه‌های قیمت تمام شده از مردم گرفته شود، بخشی از این مبالغ باید با بهره‌وری جبران شود.

وی درباره سخنان ‌نوبخت نیز گفت: دولت اختیار کاهش قیمت‌ها را دارد و می‌تواند تعرفه‌ها را کاهش دهد و می‌توانست بسیار زود‌تر از این‌ها این کار را انجام دهد. سه سال پیش کمیسیون ماده یک این اختیار را به دولت داد‌ و دولت هر زمان بخواهد، می‌تواند تعرفه‌ها را کاهش دهد.


برچسب‌ها:
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 20 صفحه بعد
آخرین مطالب